Aktuality z diecézní Charity

Oslavte s námi Den Charity 2021
14. září 2021 Aktuality z diecézní Charity

Oslavte s námi Den Charity 2021

V pondělí 27. září oslavíme svátek sv. Vincence z Pauly, patrona charitního díla. Kolem tohoto data se napříč republikou konají v Charitách akce, které připomínají pestrou škálu naší činnosti. Připojte se k některé z nich a oslavte s námi Den Charity.

Nová Romská platforma propojí romské lídry z vyloučených komunit
6. září 2021 Aktuality z diecézní Charity

Nová Romská platforma propojí romské lídry z vyloučených komunit

Od září zahájí Diecézní charita ostravsko-opavská dvouletý projekt financovaný z Norských fondů pod názvem „Romští lídři – hybatelé změny“. Projekt se zaměří na sdílení zkušeností, osvětu i vzdělávání uvnitř i vně vyloučených komunit. Diecézní Charita společně s partnery z řad neziskových organizací, měst a univerzity vytvoří regionální Romskou platformu, která propojí romské lídry těchto komunit v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.

Na Zakarpatí proběhl další Anglický tábor pro děti
4. srpna 2021 Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Na Zakarpatí proběhl další Anglický tábor pro děti

Na konci července proběhl na Zakarpatí již pátý ročník Anglického tábora pro děti. Navázali jsme tak na předchozí velmi úspěšné ročníky. Týdenní příměstský tábor, který probíhal ve vesnici Novoselycja, nabídl dětem z okolních podhorských vesnic lekce základní anglické gramatiky, slovní zásoby, anglické hry, dílny i výlety do okolí.

Podpořte Charitu během Svatodušní sbírky
17. května 2021 Aktuality z diecézní Charity

Podpořte Charitu během Svatodušní sbírky

Slavnost Seslání Ducha svatého, kterou oslavíme 23. května, je příležitostí k zamyšlení a obnově nejen našeho duchovního života. Neváhejme využít tuto možnost a nechme se zasáhnout Duchem svatým, který dává odvahu k víře v Krista nejen skrze vyznání, ale také prostřednictvím skutků. Všem dárcům, kteří se rozhodnou podpořit charitní dílo v diecézi, ať už modlitbou, dobrovolnou pomocí nebo finanční podporou, srdečně děkujeme!

Nové sociální byty pomohou nízkopříjmovým rodinám
3. května 2021 Aktuality z diecézní Charity

Nové sociální byty pomohou nízkopříjmovým rodinám

Diecézní charita ostravsko-opavská opravila zchátralý dům v Ostravě Kunčičkách a vybudovala v něm 6 nových sociálních bytů, do kterých se 5. května nastěhují první nájemníci. Slavnostní předání klíčů proběhne od 10 h. za účasti apoštolského administrátora diecéze Mons. Martina Davida, který dům požehná.