Aktuality z diecézní Charity

Akce „Kulový blesk“ - obyvatelé Kunčiček uklízeli veřejný prostor
3. května 2022 Aktuality z diecézní Charity

Akce „Kulový blesk“ - obyvatelé Kunčiček uklízeli veřejný prostor

Cílem tradiční akce bylo zbavit se černých skládek a nepořádku v okolí, kde lidé z Ostravy-Kunčiček žijí. Zájem byl velký, do úklidu se zapojili téměř všichni obyvatelé lokality.

„Často nemají nikoho, kdo by se o ně staral, utéct nemohou,“ říká naše spolupracovnice Olena
2. května 2022 Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Koordinátorka Adopce na dálku v Žytomyrské oblasti Olena pomáhá opuštěným seniorům a nemocným lidem, kteří zůstali v Kyjevě. Sama tam totiž bydlí a působí.

Děkujeme! Během Sbírky potravin jste darovali 230 kg potravin a 20 kg drogerie
25. dubna 2022 Aktuality z diecézní Charity

Děkujeme! Během Sbírky potravin jste darovali 230 kg potravin a 20 kg drogerie

Jarní kolo celorepublikové Sbírky potravin proběhlo v sobotu 23. dubna. Pracovníky diecézní Charity jste mohli potkat v supermarketu Lidl v Ostravě-Zábřehu. Během odpoledne nakupující přispěli do sbírky 250 kg zboží. Suroviny rozdělí sociální pracovníci lidem, kterým nezbývá dostatek financí na pokrytí základních potřeb. Darované potraviny a drogerie pro ně jsou velkou pomocí.

Vznikla nová regionální romská platforma Feder Drom
20. dubna 2022 Aktuality z diecézní Charity

Vznikla nová regionální romská platforma Feder Drom

Platforma zastřeší aktivity romských komunit z Třince, Přerova, Ostravy-Kunčiček a Ostravy-Přívoz. Cílem je vytvořit prostor pro spolupráci, sdílení zkušeností a zajištění vzdělávání komunitních lídrů. Uskupení se zaměří také na boj s předsudky a šíření osvěty týkající se postavení Romů ve společnosti.

Jarní kolo Sbírky potravin proběhne v sobotu 23. dubna
19. dubna 2022 Aktuality z diecézní Charity

Jarní kolo Sbírky potravin proběhne v sobotu 23. dubna

Cílem celostátní charitativní akce je možnost projevit solidaritu s lidmi, kterým nezbývá dostatek financí na pokrytí základních potřeb. Darované potraviny a drogerie pro ně jsou velkou pomocí.