Aktuality z diecézní Charity

Nejvyšší částka v historii, Tříkrálová sbírka vynesla v regionu přes 24 milionů korun
3. února 2023 Tříkrálová sbírka

Na deset tisíc dobrovolníků vyrazilo počátkem ledna do ulic, aby koledovali na pomoc lidem v nouzi. Štědří dárci jim do zapečetěných pokladniček přispěli 23,4 milionů korun, dalších více než 750 tisíc korun činily bezhotovostní dary. Celkem sbírka v Moravskoslezském kraji a v části Jesenicka vynesla 24,2 mil. korun. Peníze tradičně poputují na pomoc seniorům, lidem bez domova, nevyléčitelně nemocným a dalším potřebným lidem.

Mikuláš rozdával radost na Ukrajině
19. ledna 2023 Aktuality z diecézní Charity

Mikuláš rozdával radost na Ukrajině

Pošesté se nám podařilo uspořádat Mikulášskou nadílku, abychom splnili přání dětí, které žijí v blízkosti války. Cílem projektu je obdarovat potřebné děti a přinést jim kousek radosti do nuzných podmínek, ve kterých vyrůstají.

Začínáme sčítat výnos tříkrálových pokladniček. Děkujeme vám za podporu!
17. ledna 2023 Aktuality z diecézní Charity

Začínáme sčítat výnos tříkrálových pokladniček. Děkujeme vám za podporu!

Začátkem nového roku jste mohli ve svém okolí potkat tříkrálové koledníky, kterí od 1. do 15. ledna koledovali pro Tříkrálovou sbírku na pomoc lidem v nouzi.

Tříkrálová sbírka pomáhá napříč republikou
4. ledna 2023 Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka pomáhá napříč republikou

Každoročně se díky Tříkrálové sbírce daří pomáhat stovkám potřebných lidí. Kde konkrétně peníze pomáhají? Přečtěte si více v příloze Caritas, která vyšla v lednovém vydání Katolického týdeníku.

Vykročte do nového roku s Tříkrálovou sbírkou
2. ledna 2023 Aktuality z diecézní Charity

Vykročte do nového roku s Tříkrálovou sbírkou

Po třiadvacáté vyrazí v lednu do ulic tři králové, aby s přáním všeho dobrého do nového roku požádali o pomoc pro lidi v nouzi. Podpořte také Tříkrálovou sbírku a začněte nový rok dobrým skutkem.