Aktuality z diecézní Charity

Obrazem: Proměny sociální práce v čase - odborná konference shrnula teoretické i praktické aspekty sociální práce
30. září 2022 Aktuality z diecézní Charity

Diecézní charita ostravsko-opavská uspořádala v rámci svého letošního 25. výročí odbornou konferenci s názvem Proměny sociální práce v čase.

Diecézní charita ostravsko-opavská slaví 25 let, uspořádá odbornou konferenci
23. září 2022 Aktuality z diecézní Charity

Diecézní charita ostravsko-opavská slaví 25 let, uspořádá odbornou konferenci

U příležitosti 25. výročí, které letos Diecézní charita ostravsko-opavská slaví, uspořádá odbornou konferenci na téma Proměny sociální práce v čase. Ta se uskuteční v úterý 27. září od 9 h. v Ostravě.

Vesnička soužití oslavila 20. výročí
17. září 2022 Aktuality z diecézní Charity

Vesnička soužití oslavila 20. výročí

Přesně před 20 lety, 17. 9. 2002, byla slavnostně otevřena Vesnička soužití v Ostravě-Muglinově, úspěšný projekt společného soužití romských a neromských rodin.

25 let na cestě
7. září 2022 Aktuality z diecézní Charity

25 let na cestě

Diecézní charita ostravsko-opavská si letos připomíná 25. výročí svého založení. Jako poděkování za čtvrt století charitního díla v diecézi, vyrazili její pracovníci na 25 km dlouhé putování.

Za měsíc začíná Milostivé léto II.  Co se změnilo a na co se připravit?
1. srpna 2022 Aktuality z diecézní Charity

Za měsíc začíná Milostivé léto II. Co se změnilo a na co se připravit?

Druhá šance, jak se zbavit exekucí a dluhů, startuje už 1. září a potrvá 3 měsíce. Výzva i letos umožní lidem zbavit se dluhů, které jim vznikly u veřejnoprávních subjektů. Dlužníkům opět stačí zaplatit administrativní poplatek exekutorovi a původní výši dluhu, tzv. jistinu. Přidané úroky budou odpuštěny.