Aktuality z diecézní Charity

Během sobotní Sbírky potravin lidé darovali na 350 kg trvanlivého zboží
22. listopadu 2021 Aktuality z diecézní Charity

Během sobotní Sbírky potravin lidé darovali na 350 kg trvanlivého zboží

V sobotu 20. listopadu proběhlo podzimní kolo Sbírky potravin. Během jediného odpoledne dárci nakoupili pro potřebné 350 kg trvanlivého zboží. Suroviny rozdělí sociální pracovníci lidem v nouzi.

Zapojte se do Mikulášské nadílky 2021!
18. listopadu 2021 Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Zapojte se do Mikulášské nadílky 2021!

Zvuky nočního ostřelování, pobyt ve sklepě při svíčkách jen s nejnutnějšími zásobami, nemožnost pobíhat svobodně venku kvůli zaminovaným oblastem…to je realita stále ještě mnoha dětí, žijících v blízkosti frontové linie na východě Ukrajiny. Osmiletý Andrijko by si přál, aby už se nemusel se sourozenci a rodiči před válkou schovávat ve sklepě. Některá přání těchto dětí bohužel splnit nedokážeme. Jiná ale ano.

Sbírka potravin již tuto sobotu
15. listopadu 2021 Aktuality z diecézní Charity

Sbírka potravin již tuto sobotu

Podzimní sbírka potravin proběhne 20. listopadu. Nakoupit pro potřebné můžete ve stovkách prodejen v republice nebo se zapojte online prostřednictvím některého z e-shopů.

Biskupové ocenili farníky i pracovníky Charit za obětavou službu v diecézi
16. října 2021 Aktuality z diecézní Charity

Biskupové ocenili farníky i pracovníky Charit za obětavou službu v diecézi

V den slavnosti svaté Hedviky, v sobotu 16. října, udělil biskup František V. Lobkowicz a apoštolský administrátor Martin David v katedrále Božského Spasitele ocenění dvaceti šesti lidem. Mezi nimi poděkoval také osmi pracovníkům Charit za jejich dlouhodobé úsilí při rozvoji charitního díla.

Cesta do Kyjeva, na východní Ukrajinu i do Oděsy
12. října 2021 Středisko humanitární pomoci a rozvojové spolupráce

Cesta do Kyjeva, na východní Ukrajinu i do Oděsy

Naše letošní druhá cesta v rámci projektu Kapacity pro rozvoj, podpořeného Českou rozvojovou agenturou, vedla na Ukrajinu. Hlavním cílem bylo postupně navštívit partnery v Kyjevě, na východní Ukrajině v Mariupoli a v Oděse, zaškolit je v určitých nových postupech, zkonzultovat aktuální projekty, řešit problematická místa a domluvit další spolupráci.