Devět laureátů převzalo Cenu Charity 2022, ocenění převzala také ředitelka Charity Frenštát pod Radhoštěm paní Lenka Tabachová

V pátek 21. října se v Praze uskutečnilo předávání Cen Charity Česká republika, které jsou poděkováním a vyjádřením uznání za obětavou práci vynikajícím pracovníkům, dobrovolníkům či podporovatelům Charity. Letos bylo na cenu nominováno celkem devět laureátů, mezi nominovanými nechyběl zástupce Diecézní charity ostravsko-opavské.

Slavnostní ceremoniál navázal na děkovnou mši svatou za Charitu a charitní dílo, kterou celebroval pražský arcibiskup Jan Graubner. Po slavnostní fanfáře, která se rozezněla Svatovítskou katedrálou, předal laureátům ocenění ředitel Charity Česká republika Lukáš Curylo, prezident Charity Česká republika biskup Pavel Posád a zástupci sponzorů.

Diecézní charita ostravsko-opavská nominovala na Cenu Charity 2022 paní Lenku Tabachovou, ředitelku Charity Frenštát pod Radhoštěm. Paní Lenka Tabachová pracuje ve frenštátské Charitě v pozici ředitelky téměř 20 let, a to stále s rostoucím a obdivuhodným elánem. Svými kolegy je považována za vynikající manažerku, která svou práci dělá s láskou, plným nasazením, ale hlavně srdcem, jež má opravdu na pravém místě. Má neutuchající snahu o zlepšování nejen služeb, které organizace poskytuje, ale i pracovních podmínek pro své podřízené.

Paní Lence Tabachové chceme tímto také poděkovat za dlouholetou, oddanou a profesionální práci v Charitě.

Slavnostní udílení Cen Charity se uskutečnilo v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha  na Pražském hradě  Hosty přivítal ředitel Charity Česká republika Lukáš Curylo  Nominovaní hosté

Ocenění převzala také ředitelka Charity Frenštát p. Radhoštěm paní Lenka Tabachová  Společná fotografie oceněných

Přehled laureátů Cen Charity Česká republika za rok 2022

• paní Beata Jandáková, dobrovolnice Oblastní charity Rajhrad
  • pan Vladislav Štrejn, dobrovolník Diecézní charity České budějovice
  • paní Petra Zíková, koordinátorka dobrovolníků, Tříkrálové sbírky, správce webu a sociálních sítí Oblastní charity Hradec Králové
  • pan Jakub Ružbatský, vedoucí Střediska sociální prevence a humanitární pomoci Charity Litoměřice
  • pan Mons. Jan Graubner, arcibiskup pražský
  • paní Bc. Lenka Tabachová, ředitelka Charity Frenštát pod Radhoštěm
  • paní Mgr. Lada Vlčková, DiS., vedoucí Intervenčního centra Plzeňského kraje a Terénní krizové služby Diecézní charity Plzeň
  • pan RNDr. Stanislav Žák, CSc., ředitel Charity Starý Knín
  • pan ThLic. Mgr. Andrij Penjuk, dobrovolník Řeckokatolické charity

Cena Charity Česká republika se udílí pravidelně každý rok na podzim již od roku 2008 a je poděkováním a vyjádřením uznání za obětavou práci vynikajícím pracovníkům, dobrovolníkům či podporovatelům Charity. Současně je připomínkou svátku patrona charitní práce sv. Vincence z Pauly (který připadá na 27. září a který je zároveň vyhlášen Dnem Charity).

Foto: Alois Vašků, Člověk a Víra

Bc. Sylva Lejsková