Oslavte s námi Den Charity 2021

V pondělí 27. září oslavíme svátek sv. Vincence z Pauly, patrona charitního díla. Kolem tohoto data se napříč republikou konají v Charitách akce, které připomínají pestrou škálu naší činnosti. Připojte se k některé z nich a oslavte s námi Den Charity.

den_ch_banner_1180x490

Tradice Dne Charity začala v roce 2004 na jižní Moravě, kdy jednotlivé zařízení otevřely své dveře veřejnosti a nabídly možnost seznámit se s poskytovánými službami zevnitř. O čtyři roky později, v lednu 2008, Česká biskupská konference oficiálně vyhlásila den 27. září, kdy církev slaví památku svatého Vincence z Pauly, jako Den Charity. Svatý Vincenc zasvětil svůj život pomoci chudým a potřebným a svým praktickým přístupem pomohl v rozvoji charitativních a sociálních služeb v Evropě.

Připravované akce

Sobota 18. 9.

• Charita Opava: Sportovní den (nejen) pro klienty, od 9 do 13 h. v areálu fotbalového hřiště v Kylešovicích, přijďte nahlédnout do života lidí a sportovců s handicapem. Čekají na Vás netradiční sportovní disciplíny a skvělou kávu Vám připraví klienti sociálně terapeutické dílny Radost. Výtěžek akce, kterou pořádá Charity Opava spolu s OFS Opava podpoří mobilní hospic Pokojný přístav.

Čtvrtek 23. 9.

• Charita Ostrava: Benefiční koncert - Sešli se, aby pomohli..., v 19 h. v ostravském Trojhalí vystoupí Miro Žbirka, Hana Fialová s komorním orchestrem Jakuba Žídka a Sima Magušinová, benefice podpoří Charitní dům sv. Benedikta Labre pro lidi bez domova.

Sobota 25. 9.

• Charita Nový Jičín: Běh sv. Václava, Charita Nový Jičín společně s farností Starý Jičín a Orlem župa Bauerova zvou srdečně všechny zájemce si sportem připomenout náš významný státní svátek.

Pondělí 27. 9.

Sobota 2. 10.

• Charita Jeseník: 4. Charitní pouť, ve 14 h. mše sv. v kostele sv. Kateřiny Alexandrijské ve Vidnavě, po bohoslužbě společné posezení ve farní zahradě

Čtvrtek 7. 10.

Detaily akcí najdete na webech oblastních Charit. Všechny akce se uskuteční v souladu s platnými opatřeními.

Více o Dni Charity a sv. Vincenci z Pauly najdete ZDE.

Bc. Sylva Lejsková

manažerka PR