Aktuality z oblastních Charit

Služby Charity Ostrava pro lidi bez domova
9. prosince 2022 Charita Ostrava

Služby Charity Ostrava pro lidi bez domova

Charita Ostrava poskytuje různé sociální služby pro lidi bez domova celoročně, v zimním období kapacitu služeb dle potřeby navyšujeme. V chladných dnech s teplotami pod 0 st. bude dle potřeby fungovat bezplatné nízkoprahové zimní noční centrum.

Charita Opava vyhlašuje 15. ročník fotosoutěže Můj svět
26. října 2022 Aktuality z oblastních Charit

Charita Opava vyhlašuje 15. ročník fotosoutěže Můj svět

Fotografická soutěž je určena zaměstnancům, dobrovolníkům a klientům Charit celé České republiky a jejím patronem je už od počátku fotograf Jindřich Štreit.

Pozvánka na sociální konferenci
27. září 2022 Charita Frenštát pod Radhoštěm

Pozvánka na sociální konferenci

Vážení, Charita Frenštát pod Radhoštěm a město Frenštát pod Radhoštěm, pořádají  dne 18. 10. 2022 II. ročník  "Sociální konference" v domě kultury, Dr. Parmy 254, Frenštát pod Radhoštěm. Akce začíná v 9:00 hodin,  (malý sál).  Jako přednášející zde vystoupí  Mgr. et Mgr. Miroslav Erdinger s přednáškou na téma „Moc, nemoc, bezmoc“ a PhDr. Mgr. Jeronýma Klimeše, Ph.D.,  „Kdy začíná paliativní péče? Samozřejmě dnes“.

Lidé přispěli mobilnímu hospici Charity Opava na koupi nového vozu pro své zdravotní sestry
30. května 2022 Aktuality z oblastních Charit

Velká vlna solidarity a krásná gesta lidské vzájemnosti následovala poté, co mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav zveřejnil prosbu o pomoc při získání financí na pořízení automobilu pro novou zdravotní sestru. Za několik týdnů se na účtu Pokojného přístavu nasbíralo neuvěřitelných 510 tisíc korun, přičemž další příspěvky stále přicházejí. A nejen to - mobilní hospic dostal návdavkem darem starší Fábii od kněze Bohumila Víchy ze Skřipova.

Mobilní hospic Charity Opava potřebuje Vaši pomoc! Hledá prostředky na pořízení nového automobilu
27. dubna 2022 Aktuality z oblastních Charit

Za patnáct let existence posloužil mobilní hospic Pokojný přístav provozovaný Charitou Opava téměř dvěma tisícům nevyléčitelně nemocných lidí. Díky pomoci profesionálního týmu zdravotních sester a lékařů mohli rodinní příslušníci doprovodit svého blízkého na sklonku života doma, v prostředí, které zná a má rád. Nyní tým mobilního hospice sám nutně potřebuje pomoc veřejnosti. Nová zdravotní sestra, díky níž bude moci Pokojný přístav své služby nabídnout více lidem, se neobejde bez automobilu na cesty ke klientům. Na jeho pořízení ale nyní Charita Opava nemá dostatek financí.