Aktuality z oblastních Charit

Mobilní hospic Charity Opava potřebuje Vaši pomoc! Hledá prostředky na pořízení nového automobilu
27. dubna 2022 Aktuality z oblastních Charit

Za patnáct let existence posloužil mobilní hospic Pokojný přístav provozovaný Charitou Opava téměř dvěma tisícům nevyléčitelně nemocných lidí. Díky pomoci profesionálního týmu zdravotních sester a lékařů mohli rodinní příslušníci doprovodit svého blízkého na sklonku života doma, v prostředí, které zná a má rád. Nyní tým mobilního hospice sám nutně potřebuje pomoc veřejnosti. Nová zdravotní sestra, díky níž bude moci Pokojný přístav své služby nabídnout více lidem, se neobejde bez automobilu na cesty ke klientům. Na jeho pořízení ale nyní Charita Opava nemá dostatek financí.

Nové zázemí pro matky s dětmi v tísni díky Evropské unii
23. února 2022 Charita Ostrava

Nové zázemí pro matky s dětmi v tísni díky Evropské unii

Prostředky z Evropské unie, od Moravskoslezského kraje, statutárního města Ostravy a dalších donátorů umožnily Charitě Ostrava zrekonstruovat azylový dům a rozvinout tak službu sociální prevence pro matky s dětmi v tísni.

Život s demencí
24. ledna 2022 Charita Ostrava

Život s demencí

Charita Ostrava zahájila v prosinci 2021 realizaci projektu financovaného z Fondů EHP 2014–2021 v rámci programu Zdraví s registračním číslem ZD-MGS2-007. Na realizovaném projektu se budou podílet důležití partneři, kterými jsou Lékařská fakulta Ostravské univerzity, Alzheimercentrum v Ostravě a norská organizace Aldring og Helse – Nasjonal kompetansetjeneste. Celkový objem finančních prostředků na zajištění projektu činí 4 126 242 korun.

Charita Studénka hlásí: máme sečteno, výnos Tříkrálové sbírky je letos rekordní.
23. ledna 2022 Charita Studénka

Tříkrálová sbírka roku 2022 byla pro Charitu Studénka rekordní. Do 16. ledna se nám podařilo vykoledovat více než milion korun. Výtěžek pomůže financovat naše záměry, ať už jde o pokračování příprav Domu sv. Jáchyma, podporu volnočasových aktivit dětí ze sociálně slabých rodin z obcí, kde se sbírka realizuje nebo nákup a opravu kompenzačních pomůcek.

Tříkrálová sbírka 2022 v Ostravě a okolí
31. prosince 2021 Charita Ostrava

Tříkrálová sbírka 2022 v Ostravě a okolí

22. ročník tradiční Tříkrálové sbírky proběhne od 1. do 16. ledna 2022, kdy novoroční přání s požehnáním budou přinášet lidem v Ostravě a okolí skupinky Tří králů. Přispět na podporu lidí v nouzi bude možné také on-line nebo do veřejně umístěných kasiček. Sbírku podpoří 5. 1. 2022 od 18 h koncert Martina Chodúra v ostravském kostele sv. Václava, který bude v přímém přenosu vysílat TV NOE.