Aktuality z oblastních Charit

Po půl roce od ničivého požáru se chráněné dílny vrací do Koblova
16. dubna 2021 Aktuality z diecézní Charity

Po půl roce od ničivého požáru se chráněné dílny vrací do Koblova

Poslední zářijový víkend nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo být cokoliv jinak. Do chvíle, než si hlídač areálu, ve kterém sídlí také chráněné dílny hrabyňské Charity, všimnul stoupajícího dýmu u jednoho z domů. Plameny pohltily prostory dílen a jen díky včasnému zásahu hasičů se požár nerozšířil dále.

Chráněné dílny obnovily provoz s pomocí firmy Liberty Ostrava, a. s.
16. listopadu 2020 Aktuality z diecézní Charity

Chráněné dílny obnovily provoz s pomocí firmy Liberty Ostrava, a. s.

Po požáru, který na konci září zničil chráněné dílny v Ostravě-Koblově, mohou zaměstnanci dílen pokračovat v práci v náhradních prostorách. Za symbolickou 1 Kč je Charitě Hrabyně nabídla k užívání společnost Liberty Ostrava, a. s. Náhradní zázemí v Ostravě-Kunčicích umožní pokračovat v kompletačních pracích pro firmu Lena, která s Charitou Hrabyně dlouhodobě spolupracuje.

Podpořte Charitu Jeseník a pomozte vybavit prádelnu
5. listopadu 2020 Aktuality z diecézní Charity

Podpořte Charitu Jeseník a pomozte vybavit prádelnu

Díky programu "ČSOB pomáhá regionům" má jesenická Charita možnost získat podporu pro nové vybavení prádelny v areálu Domova pokojného stáří sv. Hedviky ve Vidnavě. Jedním kliknutím tak můžete přispět k vítězství projektu "Pereme, sušíme, žehlíme..." Děkujeme.

Z bývalé strojní traktorové stanice vznikly superdílny
9. října 2020 Aktuality z diecézní Charity

Z bývalé strojní traktorové stanice vznikly superdílny

Deset let hledání vhodných prostor, mnohamilionová investice a pět nově opravených objektů, ve kterých najde zázemí přes 150 osob se zdravotním postižením. Podobnou bilanci má za sebou Charita Opava, která ve čtvrtek 8. října slavnostně otevřela Chráněné dílny v Jaktaři.

Požár zničil chráněné dílny v Koblově. Pomozte nám najít náhradní prostory a zachovat provoz dílen.
30. září 2020 Aktuality z oblastních Charit

Pomozte nám zachovat provoz chráněné dílny, kterou provozuje Charita Hrabyně. Hledáme náhradní prostory, kde bychom mohli fungovat do té doby, než dáme všechno do původního stavu.  Děkujeme za podporu!