Požár zničil chráněné dílny v Koblově. Pomozte nám najít náhradní prostory a zachovat provoz dílen.

Pomozte nám zachovat provoz chráněné dílny, kterou provozuje Charita Hrabyně. Hledáme náhradní prostory, kde bychom mohli fungovat do té doby, než dáme všechno do původního stavu.  Děkujeme za podporu!

"Požár vypukl v neděli 27. září a všiml si ho vrátný, který hlídá areál. Po dohašení na místo dohlížela do úterý policie ČR a aktuálně čekáme na oficiální závěry vyšetřování a vyjádření pojišťovny," popisuje nešťastnou událost ředitel Charity Hrabyně František Horsák. "Dle předběžného vyšetřování požár způsobila technická závada. Oheň zlikvidoval téměř vše a my teď řešíme zejména to, abychom mohli pokračovat ve výrobě a lidé nepřišli o práci," doplnil ředitel Horsák.

Vyhořelé chráněné dílny v Ostravě-Koblově     Zničené vybavení chráněných dílen

Jak nám můžete pomoci?

Heldáme náhradní prostory pro chráněné dílny

Pro dočasné fungování chráněných dílen hledáme místo, kde by bylo možné přesunout výrobu do doby, než vše dáme do původního stavu.

Hledáme:

• prostory pro dílny o rozloze cca 200 m2,
  • místo: Ostrava,
  • prostory by měly být bezbariérové (zaměstnáváme osoby s handicapem),
  • součástí by měl být přístup pro nákladní auto / rampa,
  • součástí by měly být skladovací prostory,
  • součástí by mělo být sociální zázemí (WC, kuchyňka, šatna).

Pokud nám můžete nabídnout pomoc, kontaktujte ředitele Charity Hrabyně:

František Horsák
E-mail: frantisek.horsak@hrabyne.charita.cz

Celkový chod chráněných dílen v Hrabyni je upraven podle zdravotního stavu zaměstnanců s ohledem na jejich možnosti, dovednosti a zdravotní omezení. Většina zaměstnanců se zdravotním postižením pracuje v technicko-montážní dílně v Ostravě-Koblově, aktuálně je to 12 členný tým, který v dílnách montuje hračky, třídí elektroodpad a provádí další montážní práce např. pro automobilky.

Chráněné dílny dávají šanci zdravotně znevýhodněným zapojit se do pracovního procesu a zvýšit tak svou šanci na volném trhu práce. Motivují je zároveň v hledání pracovního uplatnění i mimo chráněné prostředí.

Bc. Sylva Lejsková

manažerka PR