Tříkrálová sbírka

Nejvyšší částka v historii, Tříkrálová sbírka vynesla v regionu přes 24 milionů korun
3. února 2023 Tříkrálová sbírka

Na deset tisíc dobrovolníků vyrazilo počátkem ledna do ulic, aby koledovali na pomoc lidem v nouzi. Štědří dárci jim do zapečetěných pokladniček přispěli 23,4 milionů korun, dalších více než 750 tisíc korun činily bezhotovostní dary. Celkem sbírka v Moravskoslezském kraji a v části Jesenicka vynesla 24,2 mil. korun. Peníze tradičně poputují na pomoc seniorům, lidem bez domova, nevyléčitelně nemocným a dalším potřebným lidem.

Začínáme sčítat výnos tříkrálových pokladniček. Děkujeme vám za podporu!
17. ledna 2023 Aktuality z diecézní Charity

Začínáme sčítat výnos tříkrálových pokladniček. Děkujeme vám za podporu!

Začátkem nového roku jste mohli ve svém okolí potkat tříkrálové koledníky, kterí od 1. do 15. ledna koledovali pro Tříkrálovou sbírku na pomoc lidem v nouzi.

Tříkrálová sbírka je společenská událost. Lidé se těší na koledníky, že přijdou a požehnají jejich domu
17. ledna 2023 Charita Česká republika

Zpívání koled, žehnání domácnostem, tři králové, kteří přinášejí radostnou novinu o narození Spasitele, a dary na podporu charitní pomoci lidem v nouzi a lidem ohroženým sociálním vyloučením. To vše charakterizuje oblíbenou celonárodní Tříkrálovou sbírku, kterou pravidelně a každoročně pořádá již od roku 2001 Charita Česká republika a bez níž by si řada lidí počátek nového roku již vůbec nedokázala představit. I letos – ve dnech 1. až 15. ledna 2023 – tedy vyrazily k lidem tříkrálové skupinky, a navázaly tak na starý kolednický zvyk.

Tříkrálová sbírka pomáhá napříč republikou
4. ledna 2023 Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka pomáhá napříč republikou

Každoročně se díky Tříkrálové sbírce daří pomáhat stovkám potřebných lidí. Kde konkrétně peníze pomáhají? Přečtěte si více v příloze Caritas, která vyšla v lednovém vydání Katolického týdeníku.

Tříkrálová sbírka v ostravsko-opavské diecézi historicky nejúspěšnější. Děkujeme!
4. února 2022 Tříkrálová sbírka

Po roční odmlce mohli malí koledníci znovu vyrazit do ulic, aby s prosbou o příspěvek pro lidi v nouzi koledovali pro Tříkrálovou sbírku. Během prvních dvou týdnů v lednu bylo možné přispět koledníkům nebo do statických pokladniček, do konce ledna pak také bezhotovostně i online. Výnos sbírky v ostravsko-opavské diecézi překonal dosavadní ročníky a přiblížil se hranici 21 milionů korun.