Jak pomáháme

Jsme největším nestátním poskytovatelem zdravotně-sociálních služeb na území Moravskoslezského kraje a v části Jesenicka. Pomáháme lidem, kteří se ocitli v sociální, materiální, zdravotní, duševní, duchovní, nebo jiné nesnázi. Usilujeme o naplnění našeho poslání - caritas - prokazovat milosrdnou lásku lidem v nouzi s respektem k hodnotě každého jednotlivého člověka.

Na území Moravskoslezského kraje a v části Jesenicka nabízíme na 185 zdravotních, sociálních a ostatních služeb, ročně jejich prostřednictvím pomůžeme více než 30 tisícům lidí.

Naše sociální služby

Na území města Ostravy pomáháme dětem a mládeži v nízkoprahových klubech, lidem v krizi nabízíme odbornou radu v sociálně-dluhových poradnách, ohroženým rodinám poskytujeme služby sociální aktivizace a sociální rehabilitace, v sociálně vyloučených komunitách podporujeme obyvatele prostřednictvím koumunitní práce.

Zdravotní a sociální služby v diecézi

Zdravotní a sociální sl. v diecézi

Na území Moravskoslezského kraje v části Jesenicka poskytujeme zdravotní a sociální služby prostřednictvím 18 oblastních Charit: v Bohumíně, Českém Těšíně, Frenštátu p. Radhoštěm, Frýdku-Místku, Hlučíně, Hrabyni, Jeseníku, Kopřivnici, Krnově, Novém Jičíně, Malé Morávce, Odrách, Opavě, Ostravě a v Ostravě-Kunčičkách, Studénce a Třinci.

Sociální bydlení

Podporované bydlení

Nabízíme podporované bydlení lidem, kteří mají ztížený přístup k bydlení způsobený nepříznivou sociální situací. Tento typ bydlení nabízíme v Ostravě-Kunčičkách v domě Na Rampě a v Ostravě-Muglinově ve Vesničce soužití.

Pomoc na Ukrajině a v Moldavsku

V rámci Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce pomáháme od roku 2005 na Ukrajině a od roku 2014 také v Moldavsku. V těchot zemínch podporujeme potřebné děti, osamělé a chudé seniory i lidi postižené konfliktem na východě Ukrajiny.

Mimořádné události

Jsme nablízku lidem při mimořádných událostech. Pomáháme při povodních, zemětřesení, požárech a jiných živelných katastrofách na území Moravskoslezského kraje a Jesenicka a snažíme se mírnit následky v zasažených oblastech.

Nenašli jste, co jste hledali?

ZKUSTE ZALISTOVAT V ADRESÁŘI VŠECH SLUŽEB V DIECÉZI