Sčítáme dary z tříkrálových kasiček, jsme za polovinou

Na začátku ledna Charity zapečetily 2871 pokladniček a doufaly, že s nimi koledníci vyrazí do ulic. Epidemiologická situace to neumožnila, i tak si sbírka našla cestu k dárcům, online i prostřednictvím pevných pokladniček umístěných v obchodech, kostelích nebo na úřadech. Děkujeme všem, kdo jste se rozhodli pomoci.

Aktuálně je rozpečetěno 1630 pokladniček. Charity z Třince, Studénky, Nového Jičína, Krnova, Jeseníku, Jablunkova, Hlučína a Frenštátu pod Radhoštěm hlásí: hotovo. Zbývajících 10 Charit, které pomáhají napříč Moravskoslezským krajem, pokračují v pečlivém sčítání peněz ze stacionárních pokladniček, ty byly k dispozici do 24. ledna.

Dárci do pokladniček přispěli k dnešnímu dni (1. 2. 2021) částkou 5 549 202 korun, online pak darovali další téměř 3 miliony korun. Koleda se v celkovém součtu blíží 8, 5 milionům. Za projevenou štědrost srdečně děkujeme!

Peníze umožní rozvoj charitních služeb, míří na přímou pomoc lidem v nouzi, podporu provozu sociálních služeb a mnoho dalšího. Projektů je pro rok 2021 přes 60 a jejich celkový přehled naleznete ZDE

Více o sbírce a jejím průběhu si můžete poslechnout v rozhovoru s Martinem Hořínkem, koordinátorem sbírky pro Ostravsko-opavskou diecézi. Reportáž odvysílala Česká televize 30. ledna.

Pokud byste se ještě rádi připojili, stačí jít na web Tříkrálové sbírky, kde se koleduje online až do konce dubna.

Bc. Sylva Lejsková

manažerka PR